Prinși la furat de lemne, în Argeș! Au primit amenzi de 58.000 lei

În weekend-ul trecut, 16 bărbați au fost prinși la furat de lemne, în Argeș. Din aceștia, opt au fost depistați la Valea Mare Pravăț!

Polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos. Au fost depistați 16 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, la furat de lemne. Jumătate din aceștia au fost prinși pe raza localității Valea Mare Pravăț.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 58.000 de lei, informează IPJ Argeș. A fost confiscată cantitatea de aproximativ 23 de metri cubi material lemnos de diverse esenţe. Lemnele au fost predate ocoalelor silvice competente.

Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori. Deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei. Materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă. În funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea lemnului.