„Primul Zâmbet”, la proaspetele mămici de la Spitalul Județean Argeș!

Proiectul “Primul Zâmbet” a ajuns, astăzi, 18 decembrie și în Argeș! O sută de mame, care au născut la spitalul județean, au primit cutia cu lucruri necesare bebelusilor în primele săptămâni de viață.

Campania ,,Primul Zâmbet”, derulată de Organizația Salvați Copiii și un supermarket, a ajuns și la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Proiectul este desfășurat la nivel național și va ajuta 3000 de mame, din 30 de maternități din România.

Proiectul cutiilor „Primul Zâmbet” are la bază conceptul „cutiei finlandeze”. Aceasta este oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru. Ea conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului.

Campanie este gândită a fi începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în noul lor rol. În același timp le oferă și informații utile legate de importanța controalelor medicale și a îngrijirii corecte a celor mici.

„Venirea pe lume a unui copil aduce fericire, împlinire, dar și responsabilitate. Pentru ca un copil să se dezvolte armonios este foarte important modul în care este îngrijit în primele luni de viață. Însă, acest lucru este dificil de realizat atunci când ești vulnerabil din punct de vedere economic. Campania Primul Zâmbet le ajută pe mame în primele zile de viață ale copiilor, cu lucruri de strictă necesitate”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România.

La eveniment au participat Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean de Urgență, șeful Secției Neonatologie  – dr. Mihaela Vintilă, Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România, Dumitra Sima, președinte „Salvați Copiii” Filiala Argeș și Amalia Năstase, ambasador al campaniei de reducere a mortalității infantile „Salvați Copiii”.

În urma acțiunii, s-a făcut și o vizită la secția de neonatologie a Spitalului Județean.

În anul 2018, Salvați Copiii a donat Spitalului Județean de Urgență Pitești un compresor mare de aer medical, în valoare de 7.700 euro. Aparatura medicală, necesară îngrijirii nou-născuților prematuri, donată județului Argeș, de la începutul campaniei,  este în valoare totală de 81.300 euro.