Pompierii argeșeni au, în medie, 45 de intervenții pe zi, în 2018

Pompierii argeșeni au, în medie, 45 de intervenții pe zi, în anul 2018. Mai precis, între 1 ianuarie și 30 noiembrie, ISU Argeş a fost solicitat pentru a interveni la peste 15.000 de evenimente.

45 de intervenții pe zi au avut, în medie, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeș. „Între 1 ianuarie și 30 noiembrie, ISU Argeş a fost solicitat pentru a interveni la 15.137 evenimente. Din care: 4968 acţiuni situaţii de urgenţă şi 10169 acţiuni SMURD”,  a precizat inspectorul-şef Bogdan Olar.

În urma acestor informații, ISU Argeș se află pe locul 5 într-un clasament național, justificat de dezvoltarea economică, relieful județului, demografie și întindere.

Autovehicule și echipamente primite în 2018

În 2018, ISU Argeş a primit mai multe autovehicule și tehnică achiziţionată prin fonduri europene. Este vorba despre un container suport logistic al intervenţiei tip II – multirisc, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig pe şasiu Renault. De asemenea, de un container suport logistic al intervenţiei tip IV- iluminat – 450 KVA, complet tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat.

S-a mai primit o autospecială de intervenţii şi salvare de la înălţimea maximă de 42 m (autoscară) şi 3 ambulanţe SMURD.