În urma unui control s-au descoperit nereguli la o unitate hotelieră din Arefu. De aceea o pensiune de pe Transfăgărăşan, închisă temporar, nu va mai fi disponibilă pentru turiştii pe care îi punea în pericol. Unitatea era destinată taberelor şcolare sau grupurilor organizate.

Pensiune de pe Transfăgărăşan închisă temporar de inspectorii DSVSA Argeş , în urma unui control efectuat duminică. Acţiunea a fost organizată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și reprezentanții D.S.V.S.A. Argeș. Au fost verificate 7 unități de cazare care asigură servicii hoteliere pentru grupuri organizate sau tabere școlare.

Într-una dintre pensiuni, medicii de la DSVSA Argeş au găsit mizerie în bucătărie. De asemenea s-a constatat că reprezentanţii unităţii nu au făcut dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Nici alimentele nu erau depozitate corespunzător. Angajaţii nu au ţinut cont de compatibilitatea acestora, aşa cum prevăd normele în vigoare, fiind amestecate. În acest fel, turiştii aveau toate şansele să primească la masă brânză cu miros de peşte sau fructe cu miros de pastramă.

Ca urmare a celor constatate reprezentanţii DSVSA Argeş au sistat activitatea pensiunii până la remediarea neregulilor. Redeschiderea unităţii va fi făcută abia în urma unui alt control. Administratorul a primit şi o amendă în valoare de 1.200 lei.

În plus, în urma controalelor, polițiștii au aplicat două sancţiuni în valoare totală de 30.000 de lei și au confiscat suma de 4690 de lei. Amenzile au fost date unor hotelieri care nu foloseau casa de marcat.

Foto descriptiv