O firmă deținea articole pirotehnice interzise spre vânzare persoanelor fizice

Polițiștii argeșeni sunt pe urmele comerțianților de articole pirotehnice! Pe parcursul zilei de 20 decembrie, au fost realizate mai multe controale în Argeș la persoane care efectuează operaţiuni cu petarde și artificii fără drept.

Mii de articole pirotehnice au fost confiscate în urma acțiunilor întreprinse de organele legii.

Astfel, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa a două persoane din Pitești. S-a stabilit că în cursul lunii decembrie prsoanele, una de 50 de ani și cealaltă de 22 de ani, ar fi desfăşurat operaţiuni cu articole pirotehnice fără a fi autorizaţi în acest sens. În urma percheziţiei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.116 materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 12.000 lei.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Secţia 3 Piteşti au identificat două persoane din Călinești, de 40 de ani, respectiv 19 ani, care deţineau în vederea comercializării, fără a fi autorizaţi, 1.783 petarde și artificii, în valoare de aproximativ 3.500 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au identificat, în urma unui control, efectuat la o societate comercială de pe raza aceluiaşi municipiu, 2.069 de materiale pirotehnice. Este vorba despre un magazin din Câmpulung. Firma nu era autorizată pentru a vinde astfel de produse.

Din totalul articolelor pirotehnice, peste 500 dintre ele făceau parte din categoria de articole interzise spre comercializare persoanelor fizice. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.