VIDEO-O ambulanță a explodat la Costești! Autospeciala a fost distrusă complet

 O ambulanță a explodat, la Substația Costești, din cadrul Serviciul de Ambulanță Argeș. Mașina a fost distrusă complet. Tocmai se întorsese de la o solicitare.

O ambulanță a explodat la Costești! Autospeciala de urgență a fost distrusă complet în urma deflagrației. Ambulanța tocmai se întorsese de la o solicitare. Se afla în parcul auto al Substației Costești. Un angajat care se afla în curte a văzut că iese fum din celula medicală (n.r compartimentul destinat pacienţilor şi aparaturii medicale). În scurt timp a avut loc deflagraţia. S-a auzit o bubuitură puternică şi au izbucnit flăcări mari.

Au fost chemaţi pompierii însă intervenţia lor nu a mai putut salva nimic. În câteva minute, ambulanţa s-a făcut scrum. Angajaţii au ieşit în curte şi au privit neputincioşi cum maşina este distrusă de foc. Salariaţii spun că explozia a fost un pericol şi pentru ei, existând riscul ca flăcările să se extindă şi la clădirea în care se aflau medicii şi asistenţii care erau de gardă. ” Dacă nu vedea colegul nostru, ardeam înăuntru cu toţii”, spunea o angajată.

Maşina distrusă este o autospecială din anul 2007. În urma cercetărilor efectuate ulterior, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurt circuit la o priză. După ce au venit de la solicitare, angajaţii au băgat la încărcat aparatura medicală aşa cum fac de fiecare dată. Este vorba de defibrilator, monitoare şi celelalte aparate,care trebuie încărcate pentru a putea fi funcţionale la următorul pacient. Se pare că priza a făcut flamă şi a luat foc, după care au explodat buteliile de oxigen din dotarea ambulanţei.

În urmă cu aproximat două săptămâni, la Serviciul de Ambulanţă Argeş au sosit 8 ambulanţe noi. Niciuna dintre acestea nu a fost repartizată Substaţiei Costeşti care avea în total 9 autospeciale, 5 de urgenţă şi 4 pentru transportul pacienţilor. Acum, mai are doar 8. Maşina şi echipamentele erau asigurate CASCO. Conducerea va face demersurile necesare pentru a primi despăgubirile.