Neconformități descoperite în mai multe primării din Argeș

Corpul de control al prefecturii Argeș a descoperit, în 2018, neconformități în mai multe primării din Argeș.

Instituția Prefectului Argeș a publicat raportul de activitate pe anul trecut. Instituția a desfășurat 3 controale de fond cu privire la activitatea administrației publice locale în comunele din județ. Au fost identificate mai multe neconformități.

În anul 2018, s-a desfășurat un control cu privire la activitatea autorităților administrației publice locale din comuna Oarja. Au fost constatate 48 de neconformități de natură administrativa și s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale secretarului. Și în comuna Corbi au fost sesizate nereguli. Corpul de control a constatat 45 de neconformități de natură administrativă, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale secretarului. O altă localitate unde s-a desfășurat un astfel de control a fost comuna Căteasca. Au fost identificate 42 de neconformități administrative, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale secretarului.

În 2018, Corpul de control al prefecturii Argeș a mai efectuat 2 controale tematice. Astfel, cu ocazia sărbătorilor pascale au fost dispuse 11 măsuri de remediere a deficiențelor. Au fost aplicate 137 avertismente și 2.277 amenzi contravenționale în valoare totala de 997.323 lei, fiind retrase definitiv de la comercializare 11.466 kg produse alimentare. Anul trecut au fost făcute  și acțiuni de verificare a 12 operatori de deșeuri periculoase si nepericuloase de pe raza orașului Ștefănești. Au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totala de 291.000 lei.

Ca urmare a memoriilor adresate de cetățeni sau consilieri locali au mai fost realizate 4 controale punctuale în localitățile Ștefănești, Poiana Lacului, Căldăraru și Corbeni. Conform raportului de activitate al Instituției prefectului, au fost dispuse măsuri de remediere a deficiențelor constatate în urma verificărilor.