Localități din Argeș, fără curent de 5 zile. Primar: „Am fost paralizați total”

Au trecut 5 zile de când troienele de zăpadă au împânzit județul și au făcut pagube însemnate la rețeaua de electricitate, lăsând astfel în beznă mai multe localități. Unele dintre ele sunt fără curent și astăzi.

Mai multe localități din Argeș sunt fără curent de 4 sau de 5 zile. Sute de familii din Argeș încă mai au de suferit de pe urma ninsorilor abundente.

Într-o informare transmisă de reprezentanții companiei Distribuție Oltenia, astăzi, la ora 11:00, 668 de consumatori din Argeș nu au curent electric, dintre care 209 consumatori sunt afectați de lucrări curente programate din timp.

Cele mai mari probleme sunt semnalate în comuna Cicănești, unde situația persistă de duminică, 16 decembrie, dar și pe raza localităților Cotmeana și Ciomăgești, unde o parte din consumatori au rămas fără curent de luni, 17 decembrie.

Comuna Cicănești, „paralizată” total

De exemplu, comuna Cicănești a fost „paralizată” total, timp de mai multe zile. De duminică și până miercuri seara, întreaga comună nu a avut curent electric, iar din acest motiv și școlile au fost închise, conform celor spuse de primarul Ion Ionescu. Totuși, în localitate mai sunt circa 100 de familii care nu au curent de 5 zile.

„Până ieri (n.r. miercuri, 19 decembrie), a fost toată comuna fără curent. Am fost paralizați total! Acum mai sunt probleme într-un sat. Sunt peste 100 și ceva de consumatori care mai sunt încă afectați. Nu au curent de cinci zile. Reprezentanții companiei de distribuție a energiei electrice mi-au promis că se rezolvă astăzi problemele în întreaga comună. Cert este că trebuie schimbată rețeaua. De 50 și ceva de ani nu s-a făcut nimic la ea. Asta e tot. Acum cedează, căte un stâlp, câte o linie. Sunt foarte vechi”, ne-a precizat Ion Ionescu, primarul de la Cicănești.