Uzina Dacia trece prin moment dificile, iar reprezentanții constructorului de mașini a fost nevoit să retrimită în șomaj tehnic aproximativ 1000 de salariați, producând îngrijorare printre muncitorii care își văd în pericol locurile de muncă. Asta din cauză că nu mai sunt comenzi de piese din străinătate. Firmele care produc pentru Dacia, de asemenea au fost nevoite să facă restructurări de personal. Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache vorbește despre problemele cu care se confruntă constructorul de la Mioveni. 

Îngrijorare printre muncitorii Dacia. Nu mai sunt comenzi din străinătate! „În momentul față Dacia a început, așa cum s-a anunțat deja, să lucreze.  Mă refer în primul rând la Uzina de Vehicule care fabrică maşinile la final, lucrează nu la capacitate maximă, dar 1200 de maşini este un început. Noi sperăm ca în curând să lucrăm la capacitatea pentru care este programată uzina de vehicule. Avem probleme în schimb la Uzina Mecanică, provocate de faptul că uzinele din Franţa sunt într-o restructurare masivă. Cea care face motoare, cutii de viteză şi alte componente din autoturism. Probleme sunt create, aşa cum am spus, de faptul că nu avem comenzi din afară. Lucrează decât pentru Dacia în momentul de faţă. Am găsit soluţia împreună, cea care este prevăzută în contract, ca salariaţii care nu au de lucru să intre în şomaj tehnic, pentru aproape o lună de zile. Este vorba despre aproximativ 1000 de oameni. Plata este 85%. O soluţie greu de luat dar deja s-a luat şi oamenii sunt în şomaj tehnic”, a precizat Ion Iordache.

„Probleme întâmpină şi alte firme care produc componente pentru Dacia-Renault. „Celelalte firme o duc, poate, mai greu decât Dacia, neexistând comenzi. Nu există nici bani să onoreze contractul pe care îl avem. Avem o situaţie foarte grea în judeţul Argeş, în sensul că se fac restructurări la toate firmele. La o fabrică de 100 de oameni ca să faci o restructurare de 50 de oameni înseamnă 50% din personal, care pleacă acasă”, a precizat viceliderul SAD.

„Eu vreau să transmit un mesaj. Aş dori să fie un mesaj optimist. Este adevărat că trecem printr-o perioadă grea, nu numai noi, întreaga economie a lumii este în această situaţie. Dar Dacia aşa cum aţi văzut şi din hotărârile pe care le-a luat firma Renault, Dacia va avea un parcurs în care eu cred. Până la urmă va fi salvatorul lui Renault” a mai zis Ion Iordache.

În luna august, întreaga platformă Dacia intră în remont iar cei aproximativ 15.000 de salariaţi vor avea concediu. Ar trebui să revină la serviciu după 1 septembrie. „Eu prevăd ca de la 1 septembrie să lucrăm la capacitatea pe care o are acum Dacia. Ce s-a întâmplat rău la Dacia pentru viitor: în momentul de faţă sunt sistate investiţiile! Ştiţi că aveam o investiţie majoră în sensul în care să ne mărim capacitatea de la 350.000 de maşini pe an, la 400.000. În momentul de faţă această investiţie este stagnată. În rest, suntem la mâna cumpărătorului. Îndemn cumpărătorii, cei care sunt interesaţi de economia României să cumpere maşini de la Dacia, de la Ford, maşini româneşti”, Ion Iordache, vicelider Sindicatul Automobile Dacia.