Generator de curent trimis din Argeș în Ialomița

Un echipaj din Argeș cu un container de mare capacitate generator de curent electric se deplasează spre zona Urziceni. Un număr de 16 astfel de generatoare, din mai multe zone ale țării, au fost trimise în Ialomiţa. În acest județ sunt avarii importante la reţea, din cauza vântului şi a gheţii.

Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afectate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric. Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice.

Generatoarele sunt mobilizate din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vrancea, Vâlcea şi Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vreme.

Tehnica dislocată va rămâne  în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice .

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din  județele Caraș-Severin și Timiș.