Fost primar din Bradu, trimis în judecată pentru 161 de fapte de abuz în serviciu

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Costel Zamfir, fost primar al comunei Bradu, în perioada 2000 – 2008. Acesta este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată – 161 acte materiale.

Fost primar din Bradu, trimis în judecată! Este acuzat de producerea unui prejudiciu de peste 8,85 milioane de euro.

„În perioada iunie 2000 – mai 2007, inculpatul Zamfir Costel, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce decurgeau din funcția de președinte al comisiei locale de fond funciar, a încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal și abuziv, dreptul de proprietate al unor persoane, pe suprafețe de teren care nu se găseau în patrimoniul C.A.P. Bradu, la 01 ianuarie 1990”, arată procurorii în rechizitoriu.

Suprafețele de teren retrocedate – 159 ha – au fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja. Aceștia dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.

În acest sens, inculpatul a întocmit și falsificat mai multe documente care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate emise pe numele unor persoane care nu au avut niciodată drept la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate.

Prin aceste demersuri, inculpatul Zamfir Costel a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum total de 27.799.162,61 lei, echivalentul a 8.853.236,5 euro. Suma reprezintă paguba adusă persoanelor respective, prin suprapunerea terenurilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.

Menționăm că, anterior, inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție. Costel Zamfir a fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni similare. În 2014, prin hotărârea Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, fostul primar din Bradu a primit 5 ani închisoare. Acesta a fost condamnat într-un dosar alături de fostul deputat PDL, Sorin Pandele.