COD ROŞU de inundaţii în Argeş, Vîlcea şi Gorj!

COD ROŞU de inundaţii, a intrat în vigoare de la ora 9,30 până la ora 20,00, în judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea. Potrivit avertizărilor, vor avea loc scurgeri mari de pe versanţi.

Codul Roşu a fost instituit ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează populația cu privire la instituirea CODULUI ROSU privind scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie, niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, in bazinele hidrografice ale râurilor Olteț, Cerna si Olt, în intervalul orar 09.30- 20.00, in județele Argeș, Gorj și Vâlcea. Populația este rugata să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112.