Autodenunţ! Poliţistul a spus că un şofer i-a oferit mită

În urma unui autodenunţ, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Argeş, au demarat o anchetă. Un poliţist a mărturisit că i s-a oferit mită pentru a restitui un permis.

Autodenunţ! Poliţistul a spus că i s-a oferit mită ce către un şofer. În schimbul sumei de bani omul legii ar fi trebuit să restituie un permis reţinut unui şofer, cu o zi înainte. Conducătorul auto este acuzat de dare de mită, fiind plasat sub control judiciar.

Marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, a pus în mișcare acțiunea penală față de M.M.D., pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. A dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Agentul de poliţie V.F.A din cadrul I.P.J. Argeș – Secția de poliție rurală Rociu, a făcut autodenunţ. Omul legii a povestit că pe data de 2 februarie l-a depistat pe M.M.D. conducând un autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. I-a întocmit actele de constatare, i-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi i-a dat amendă. A doua zi a fost contactat de conducătorul auti care a încercat să pice „la mica înţelegere” cu agentul. I-a oferit bani, ca să anuleze documentele şi să-i restituie permisul.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii DGA – SJA Argeș au beneficiat de sprijinul DOS – BOS Pitești.