Salvat de la moarte de un polițist, pe DN 73!

Luni, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Moșoaia a fost salvat de la moarte de un polițist de la Biroul Rutier Câmpulung. Omul legii a intervenit după ce a observat că un șofer merge cu mașina șerpuind pe șosea. 

În aceasta după-amiază, agentul șef Ionuț Rizea, din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, se îndrepta către serviciu, când a observat în trafic un autoturism care avea o traiectorie sinuoasa, după care brusc a intrat pe sensul opus de mers și a scăpat în șanț, unde după aproape 50 de metri a rămas suspendat.

Polițistul a intervenit imediat, observând că șoferul nu ridicase piciorul de pe pedala de accelerație și nu răspundea la întrebări sau solicitări. La volan era un bărbat 47 de ani, din Moșoaia.

Agentul șef Ionuț Rizea a deschis portiera și i-a ridicat piciorul de pe accelerație, după care, ajutat de un alt participant la trafic, a verificat starea medicală a bărbatului și l-a sprijinit într-o poziție care să îl ajute să respire.

Ulterior, polițistul a sunat la 112 și a continuat să acorde primul ajutor bărbatului, care a rămas conștient, dar necooperant, până la sosirea echipajelor medicale.

Conducătorul auto a primit ajutor medical și a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind rănit ușor, dar în afara pericolului.

În urma investigațiilor medicale s-a stabilit că a suferit policontuzii. În momentul când a fost văzut de polițist șoferului i se făcuse rău. Încerca să ajungă cu mașina într-o parcare, însă nu a reușit. Dacă ar fi ajuns în parcare și nu intervenea polițistul, bărbatul ar fi putut să moară în mașină, fără ca cineva să-și dea seama ce s-a întâmplat. Avea fibrilație atrială permanentă cu hipertensiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.