FOSTUL PREMIER CĂLIN POPESCU TĂRICEANU ACHITAT DE ÎCCJ

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar în care era acuzat pentru luare de mită în valoare de 800.000 de dolari. Decizia nu este definitivă.

În același dosar, magistrații au decis achitarea lui Petru Berteanu, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, cel care l-ar fi ajutat pe fostul demnitar să primească foloase materiale de la reprezentanții unei companii străine din domeniul IT.

De asemenea, Instanța supremă a decis și ridicarea sechestrului pus asupra imobilelor aparținând lui Călin Popescu-Tăriceanu și Petru Berteanu, precum și asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Ștefan Bogdan Teodorescu.

La începutul lunii martie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție anunțau că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, la data faptei prim-ministru al Guvernului României, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită.

Procurorii anticorupție notau în rechizitoriu că, în calitatea menționată, Călin Popescu-Tăriceanu ar fi pretins (în cursul anului 2007) și ar fi primit (în cursul anului 2008), în mod indirect, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei, respectiv hotărârile de guvern 199/2008, 634/2008, 1193/2008 și 1451/2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.