STRATEGIA LIBERALILOR PENTRU PRELUAREA ADMINISTRAȚIILOR LOCALE: CE SPUNE NICOLAE CIUCĂ

În cadrul ședinței Biroului Politic Național (BPN), liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a subliniat importanța crucială a pregătirilor pentru preluarea administrațiilor locale. Această etapă esențială nu doar că va determina viitorul politic al partidului, dar va avea și un impact semnificativ asupra modului în care se vor desfășura lucrurile la nivel local în România.

Cu o claritate strategică, Ciucă a făcut apel la colegii săi să trateze această activitate cu importanța cuvenită, indicând că fiecare acțiune trebuie să fie fundamentată pe promisiunile asumate în campania electorală.

„Practic, tot ce vom face de aici înainte trebuie făcut din ziua în care ne preluăm mandatul. Să se resimtă implicarea în ce înseamnă îndeplinirea celor asumate în campanie și continuarea politicilor de administrație publică locală, așa cum am fost învățați ca fiind singurul model de administrație care a performat în România”, a spus liderul liberalilor, conform surselor Realitatea Plus.

 
 

De asemenea, Ciucă a stabilit o direcție clară pentru consolidarea majorității la nivelul consiliilor locale, încurajând membrii partidului să se concentreze pe formarea unei majorități de dreapta. Aceasta nu este doar o simplă recomandare, ci un apel la responsabilitate fără precedent într-un peisaj politic adesea fragmentat.

Nicolae Ciucă a menționat și  strategia în ceea ce privește Primăria Bucureștiului: „La Primăria Capitalei avem deja discuții. Este vorba de responsabilitate”, a adăugat liderul liberalilor, evidențiind că unificarea forțelor de dreapta este esențială pentru a asigura stabilitate și coerență în guvernare.

 
 

Această strategie nu se limitează doar la manifestările politice interne ale PNL, ci reprezintă și un răspuns la nevoile cetățenilor, care așteaptă rezultate palpabile din partea aleșilor lor. Ciucă a reamintit că succesul în administrația publică nu se limitează la vorbe, ci se traduce în acțiuni concrete care să aducă beneficii comunităților locale.

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana Maria Păcuraru, tur de forță: TU DECIZI în ziua votului!

Promovarea egalității de gen în politica PNL: O prioritate strategică pentru viitor

În cadrul discursului său, Nicolae Ciucă a subliniat importanța egalității de gen și a insistat asupra necesității de a promova o reprezentare echitabilă a femeilor în structurile politice, recunoscând astfel forța și impactul organizației de femei din PNL.

„Vă rog să aveți în vedere, doamnelor și domnilor președinți de filială, acest indicativ de egalitate de gen la care țin foarte mult,” a afirmat Ciucă. Această solicitare nu doar că evidențiază angajamentul partidului față de egalitatea de gen, dar și recunoașterea contribuției semnificative pe care femeile le-au adus în procesul decizional.

 
 

Activitatea remarcabilă desfășurată de femeile din PNL, care au ocupat funcții de conducere în guvern și în alte structuri, este un exemplu elocvent al impactului pozitiv pe care diversitatea de gen îl poate avea asupra politicilor publice. Reprezentarea echilibrată în rândul decidenților facilitează o abordare mai cuprinzătoare a problemelor socio-economice, reflectând mai bine nevoile și aspirațiile tuturor cetățenilor.

„Organizația de femei este o forță, iar doamnele pe care le-am avut de la Guvern, în funcții de conducere în celelalte structuri au desfășurat o activitate remarcabilă. Trebuie să ținem cont de această asumare a partidului în ce privește reprezentarea doamnelor și domnișoarelor la nivelul politicii în PNL”, a spus Nicolae Ciucă.

Sondaj Avangarde INSOMAR, la comanda Realitatea PLUS. Candidații care sparg jocurile politice. Cine rămâne fără putere? Repoziționare fermă pentru Cotroceni și parlamentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.