PENSIONARII PRIMESC INFORMAȚII DESPRE RECALCULAREA PENSIILOR DE LA MINISTRUL MUNCII

Pensionarii așteaptă recalcularea pensiilor cu sporuri nepermanente, conform noilor detalii oferite de Ministrul Muncii.

Pensionarii care așteaptă recalcularea pensiilor primesc noi informații de la Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Ministrul a detaliat a doua etapă a recalculării pensiilor, denumită „mica recalculare”, care se va concentra pe ajustarea pensiilor celor care au avut sporuri nepermanente.

Simona Bucura Oprescu a subliniat că această recalculare are scopul de a corecta inechitățile pentru pensionarii ale căror venituri au inclus sporuri nepermanente, chiar și în cazurile în care documentele necesare lipsesc inițial. Ministrul a dat asigurări că nu există un termen limită strict pentru depunerea documentelor necesare recalculării.

Pensionarii pot aduce aceste documente oricând le vor obține, fie de la angajatori, fie de la deținătorii de arhive. „Vom realiza a doua etapă a recalculării, pe care o numim mica recalculare, pentru sporurile nepermanente. Dacă pensionarii nu au reușit să obțină adeverințele necesare până la recalculare, acestea pot fi aduse ulterior, fără un termen limită fix. Este esențial ca aceștia să încerce să găsească documentele care atestă veniturile nepermanente pentru care s-au plătit contribuțiile,” a explicat ministrul Muncii la Realitatea PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.