42 inculpaţi ACHITAŢI, în dosarul „Consultanţa”. Lovitură dură pentru DNA

Curtea Supremă a achitat  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul „Consultanţa”. Astfel, deputatul Mircea Drăghici, trezorier PSD, fostul preşedinte al C.J.Argeş Constantin Nicolescu şi ceilalţi primari, foşti primari, sau viceprimari, au scăpat de acuzaţiile de abuz în serviciu pentru care au fost trimişi în judecată.

A fost condamnat Cioflan Iulian, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare.

În cazul lui Constantin Nicolescu, un judecător a făcut opinie separată şi a dispus condamnarea sa la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În 2015, DNA Piteşti a dispus trimiterea în judecată a celor 43 de inculpaţi, pe motiv că mai multe administraţii locale din Argeş ar fi încheiat dosare de consultanţă cu o firmă la care deputatul Mircea Drăghici, ar fi avut un interes. În timpul procesului, judecătorii au admis cereri ale inculpaţilor şi au eliminat ca probe din dosar unele interceptări.

După ce săptămâna trecută, şeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, toată lumea aştepta cu sufletul la gură pronunţarea în dosarul „Consultanţa”. ÎCCJ amînase de patru ori pronunţarea. Ieri, judecătorii completului de fond au dat o lovitură procurorilor DNA prin achitarea celor 42 de inculpaţi. Sentinţa nu este definitivă.