În acest week-end au fost efectuate noi controale la agenţii economici şi în mijloacele de transport în comun, pentru depistarea persoanelor care nu respectă măsurile de prevenire a infecţiei cu COVID-19. Au fost depistate nereguli la o zonă de agrement. Administratorul a fost amendat pe motiv că nu asigurase măsuri de păstrare a distanţei între clienţi.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 1104 persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Un tânăr de 19 ani, dintr-un oraș din județ, care a fost depistat de polițiști în afara adresei de izolare, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Totodată, au fost desfășurate verificări la 47 de societăți comerciale, cu activitate specifică în domeniul alimentației publice și turism, precum și în zona piețelor, hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc și mijloacelor de transport în comun. S-au descoperit nereguli la o zonă de agrement, prevăzută cu piscină şi bar. Angajaţii au permis accesul multor persoane şi din cauza aglomeraţiei nu mai puteau fi luate măsuri de distanţare socială.

Au fost aplicate, în total, 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.500 de lei. Astfel, au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în spații comerciale sau turistice, în valoare de 4.000 de lei.

În plus, 8 agenți economici, din Pitești, Câmpulung, Topoloveni, Bascov și Albota au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 5500 lei. Sancțiunile s-au aplicat ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a riscurilor, aplicate de către agenții economici pentru organizarea de activități în spațiul public, privat sau închis. S-a verificat implementarea de măsuri pentru personalul propriu, dar și asigurarea distanțării fizice între clienți. La fiecare locație în care au fost constatate nereguli, reprezentanții societăților au fost instruiți cu privire la respectarea măsurilor specifice.

Sursa: Realitatea de Arges