Zelenski susține că Rusia pierde treptat controlul militar asupra Crimeei anexate

Zelenski promite un control total al focului ucrainean asupra Crimeei. Ucraina a intrat în ziua 609 a războiului.

UPDATE, 5:30 – Autoritățile ruse își intensifică eforturile de mobilizare care vizează comunitățile de migranți din Asia Centrală din Rusia. 

Ministrul rus al Afacerilor Interne (MVD), Vladimir Kolokoltsev, s-a întâlnit cu consiliul MVD pentru a discuta despre „problemele migrației” și „crimele etnice” și a insinuat că migranții comit infracțiuni într-un ritm mai mare decât cetățenii ruși născuți în mod natural. Kolokoltsev a apărat raidurile recente de mobilizare a forțelor de ordine din Rusia asupra comunităților de migranți și a susținut că forțele de ordine din Rusia aplică normele legale standard.

O sursă din interior rusă a susținut că, Comitetul de investigație rus efectuează investigații asupra migranților naturalizați cu cetățenie rusă și redeschide dosare penale încheiate și anulate anterior pentru a mobiliza migranții să lupte în Ucraina. Sursa din interior a susținut, de asemenea, că Comitetul de Investigație al Rusiei va investiga acum migranții pentru comiterea oricărei infracțiuni, chiar și minore, și va extinde ancheta persoanei respective pentru a include prietenii și familia lor. 

Sursa din interior a susținut că actori nespecificați, posibil MVD sau șeful MVD, Alexander Bastrykin, au ordonat presei de stat ruse să sporească raportarea despre crimele etnice din Rusia, care ar putea să stabilească condiții informaționale pentru raiduri de mobilizare ulterioare asupra comunităților de migranți. 

Bastrykin a pledat continuu pentru mobilizarea țintită a migranților cu cetățenie rusă, în conformitate cu extinderea recentă a forțelor de ordine ruse a eforturilor sale de a reține și înregistra forțat migranții cu cetățenie rusă pentru serviciul militar.

Forțele ucrainene vor avea, în curând, capacități de control al focului asupra Crimeei ocupate de Rusia, a promis președintele Volodimir Zelenski, într-un discurs online la summitul parlamentar al Platformei Crimeea, potrivit Kyiv Independent.

O serie de atacuri ucrainene asupra Flotei ruse a Mării Negre din Crimeea au degradat rețelele de apărare ale Rusiei în peninsulă, a declarat Zelenski, și, deși Ucraina nu deține în prezent controlul complet al cerului deasupra Crimeei, este doar „o chestiune de timp”.

El a mai spus că Rusia plănuiește o nouă bază navală în regiunea georgiană Abhazia, ocupată de Rusia, pentru a muta navele „cât mai departe posibil de rachetele și dronele navale ucrainene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.