După ce iniţial au depus cereri prin care cereau să îşi exercite dreptul la vot, duminică zeci de deţinuţi au refuzat să voteze la Penitenciarul Mioveni. Ceilalţi au votat după ce urna mobilă a fost dusă într-un spaţiu special amenajat într-o secţie de deţinere.

Surpriză în ziua alegerilor! Zeci de deţinuţi au refuzat să voteze. La nivelul Penitenciarului Mioveni, dintr-un efectiv control de 429 de persoane private de libertate, au avut drept de vot 391. Până sâmbătă, s-au înscris pe listele nominale, 366 de persoane private de libertate, care au cerut să îşi exercite acest drept.  Încă de la început, alte 25 de deţinuţi nici nu au vrut să audă de alegerea preşedintelui. Ieri în ziua cea mare, s-au mai prezentat la vot doar 350 de persoane private de libertate, altele 16 refuzând. Astfel din totalul celor 391 de deţinuţi, aflaţi la Penitenciarul Mioveni, 41 au refuzat să îşi exercite dreptul la vot.

Ca deţinuţii să poată vota, o delegaţie de la Şcoala George Topârceanu din Mioveni a mers la penitenciar cu urna mobilă. A fost amenajat un spaţiu într-o secţie de deţinere, acolo unde s-au dus persoanele private de libertate înscrise pe liste.Nu au fost înregistrate incidente.