Video-Vremea rea s-a instalat! Vânt puternic, ninsoare și ceață în Făgăraș!

Update-Ninsoarea s-a aşternut pe Trasnfăgărăşan. Zăpada este viscolită de vântul puternic care bate în rafale. Pentru că pe şosea s-a aşternut un strat de omăt, au fost chemaţi drumarii. Angajaţii de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş au acţionat cu utilajele şi au împrăştiat antiderapant. Se seară, vântul s-a înteţit.

Iarna începe să-şi arate colţii la munte. Vremea rea s-a instalat, în munţii Făgăraş fiind , ninsoare, vânt puternic şi ceaţă. La cota 2000, temperaturile au scăzut sub 0 grade.

Vremea rea s-a instalat în Carpaţii Meridionali. În Făgăraş, a început să bată vânt puternic încă de la prima oră a dimineaţă, es-a lăsat ceaţa şi de curând a început să ningă.

De altfel, meteorologii anunaţu că va veni vremea rea. Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 23 octombrie, ora 22:00 – 24 octombrie, ora 22:00 în Carpaţii Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada şi reducînd vizibilitatea.

La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al ţării.

Video Salvamont Argeş