Un grup de turiști israelieni au chemat salvamontiștii, de teama poleiului format pe Transfăgărășan. Culmea este că după ce un echipaj de salvatori montani a ajuns la ei, cei cinci, au refuzat să meargă la o cabană, cerând ca la fața locului să vină un echipaj de poliție, care să îi ajute să își continue drumul.

Apelul a fost dat la 112 marți pe seară! Un grup de turiști israelieni format din doi adulți și trei copii au cerut să vină salvamontiștii anunțând că se află în pericol să cadă cu mașina în prăpastie. Mașina acestora era la aproximativ 2 kilometri de cabana Capra, pe Transfăgărășan, unde drumul este închis circulației. Au pornit către ei un echipaj de la Salvamont Argeș, forțe din cadrul ISU Argeș și jandarmi.

Se aflau pe Transfăgărăşan pe un sector de drum închis

Primii care au ajuns au fost salvatorii montani. Şoferul le-a spus că soția lui a coborât din mașină și a alunecat , căzând, șoseaua fiind acoperită cu gheață. Din acest motiv, el nu vrea să mai plece cu mașina de teamă că va derapa. Salvamontiștii au vrut să-i ducă pe turiști la cabana Capra , însă aceştia au refuzat. Au cerut să vină polițiștii să-i ajute.

Întrebat de ce a intrat cu mașina pe sectorul de drum închis circulației, cel de la volan a spus că nu știe să citească în limba română, asta deși era un indicator rutier internațional de trecere interzisă. Cei cinci, părinţii şi cei trei copii ai lor, vor putea fi duşi într-o zonă sigură cu ajutorul unui vehicul de tractare. În acest moment către ei se îndreaptă jandarmii care să-i scoată din încurcătură.

Video-Salvamont Argeş