VIDEO-Proiectil găsit în timpul unor săpături, la Albota! Provine din cel de-al Doilea Război Mondial

Proiectil găsit în timpul unor săpături în comuna Albota. Este vorba de un proiectil de artilerie de 75 de mm din cel de-al Doilea Război Mondial. Au fost chemați să intervină pirotehniștii de la ISU Argeș. Jandarmii și polițiștii au asigurat măsuri de protecție în zonă.

Descoperirea a fost făcută, sâmbătă , de muncitorii care lucrează la construcția unei hale din zona industrială de la Albota, în apropiere de Stațiunea de Cercetare. În timp ce săpau în șanț au dezgropat muniția de război. Angajații speriați că ar putea exploda au dus tubul metalic pe un câmp din apropiere cât mai departe de șosea și de imobile.

Proiectil găsit, ținut în zona securizată până la sosirea echipajelor de intervenție solicitate. Pirotehniștii de la ISU Argeș l-au examinat, descoperind că era trecut prin gura de foc, existând un mare pericol. Este vorba de un proiectil de 75 mm care provine din cel de-al Doilea Război Mondial.

Jandarmii de al I.J.J. Argeș și polițiștii au asigurat măsurile necesare pe durata intervenției pirotehniștlor. Nimănui nu i-a fost permis accesul către câmpul unde fusese depozitat proiectilul.

Proiectilul exploziv a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii.
Reprezentanții ISU Argeș avertizează cetățenii ca cazul în care descoperă astfel de elemente de muniție, să nu le atingă și să nu le miște. Anunțați descoperirea, prin sistemul unic pentru apeluri de urgență 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau cel mai apropiat post de poliție.

VIDEO, FOTO: I.J.J.Argeș