Trei bărbați, de 26, ani, 30 de ani, respectiv 40 de ani, din comuna argeșeană Slobozia, au fost reținuți de polițiștii argeșeni. Aceștia sunt acuzați de braconaj după ce s-a stabilit că hăituiau vânatul cu un ogar. La data comiterii faptei, suspecții au fost surprinși de un paznic de vânătoare și au fugit abandonând în câmp, mașina, ogarul și o căprioară moartă. 

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au reţinut trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind bănuiți să hăituiau vânatul cu un ogar.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 28 mai a.c.,  trei bărbați de 26, 38 și, respectiv 40 de ani, toți din comuna Slobozia, ar fi braconat un căprior pe raza localității Mozăceni, folosind câini din rasa ogar.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au găsit, pe un camp de pe raza comunei Mozăceni, un autoturism ce avea ușile deschise, lângă care nu se afla nicio persoană, iar în apropierea acestuia au fost identificați un câine din rasa ogar și un  căprior mort.

Prejudiciul creat este de 20.000 de lei.

În vederea continuării cercetărilor, s-a procedat la indisponibilizarea autoturismului și, totodată, la predarea ogarului, în custodie, la o asociaţie chinologică.

După administrarea probatoriului, cei trei bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.