Iarna începe să își intre în drepturi. A nins pe Transfăgărăşan, joi dimineaţă, în ultima zi de octombrie. Zăpada nu are un strat gros dar având în vedere temperaturile scăzute ar putea să crească, meteorologii anunţând ninsori în Carpaţii Meridionali.

A nins pe Transfăgărășan, în ultima zi de octombre iar peisajul este de vis. Stratul subţire de zăpadă acoperă Munţii Făgăraş, în peisaj distingându-se drumul şerpuit. În ultima zi de octombrie temperaturile sunt negative la Cota 2000.

Meteorologii anunţă vreme rece. Se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului se vor mai semnala şi în regiunile estice, sudice şi sud-vestice, amplificând senzaţia de rece. În sudul şi centrul ţării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitaţii mixte. În dimineaţa zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele deluroase din restul teritoriului.