Video-A murit la 28 de ani în Piatra Craiului! Se avântase pe un traseu nemarcat

Muntele și-a luat tributul, vineri, când o tânără a murit la 28 de ani, în Piatra Craiului. Fata făcea parte dintr-un grup de 5 persoane. S-au aventurat pe un traseu nemarcat, într-o zonă cu grohotiș. O piatră s-a dislocat iar tânăra a căzut în gol 50 de metri.

A murit la 28 de ani pe munte. Adora drumețiile montane și nu de puține ori a parcurs trasee dificile. Echipată corespunzător și cu o condiție fizică de invidiat, fata a pornit pe cărările din Piatra craiului alături de 4 prieteni. În timp ce se afla între Padină Lăncii și Brâul de Mijloc, grupul a ales un traseu nemarcat.

Traseul era plin de roci instabile. Tocmai de aici a venit nenorocirea. Tânăra a călcat pe o piatră care s-a dislocat și a căzut în prăpastie 50 de metri. 15 minute i-a trebuit unui turist din grup să ajungă până în locul unde s-a prăbușit. Era moartă! A sunat la 112, anunțând că este decedată.

Acțiunea de recuperare a cadavrului a durat 12 ore. A fost una dintre cele mai dificile intervenții din ultima vreme. Au participat 18 salvatori montani angajati și voluntari din formațiile Câmpulung, Curtea de Argeș și Pitești, împreuna cu 3 jandarmi. Evacuarea prin Padina Lăncii a trebuit făcută de mare atenție, în zonă fiind cu roci instabile. Dimineață, trupul neînsuflețit a fost predat angajaților de la Serviciul de Medicină Legală.

Foto, video, Salvamont Argeș