Întâlnire a Vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, cu secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Csongor Oltean.

Întâlnirea a avut loc în Pitești. Discuțiile au avut ca teme descentralizarea, strategia națională pentru tineret, respectiv modificarea legislației în vigoare, programele și proiectele inițiate și derulate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Secretarul de Stat, Csongor Oltean, a transmis că, în prezent, se lucrează la documentul privind alocarea sumelor pentru sport și tineret din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform propunerilor înaintate, se așteaptă ca suportul bugetar pentru următorii 5 ani să fie de 300 de milioane de euro.

Vicepreședintele Consiliului Argeș a lansat oficialului MTS propunerea ca la nivelul județului să fie elaborată strategia județeană pentru tineret, punându-se astfel bazele unor acțiuni și proiecte concrete susținute în plan local și național.

Pentru anul 2021, în bugetul Consiliului Județean Argeș a fost alocată suma de 500 de mii lei pentru desfășurarea de acțiuni legate de sport, tineret și cultură, anunță CJ Argeș.

Sursa: Realitatea de Arges