Direcția Silvică Argeș a obținut pe 16 iunie o autorizație de recoltare a doi urși, care au creat mai multe pagube pe raza localităților Arefu și Berevoești. Miercuri noaptea, un urs a fost împușcat de vânători la Căpățânenii Pământeni – comuna Arefu.

Urmează ca vânătorii Direcției Silvice Argeș să localizeze și celălalt exemplar. Este vorba despre ursul care a atacat, pe 9 aprilie, un pădurar, în timp ce acesta participa la o activitate de marcare a copacilor în zona Berevoești. De asemenea, același animal ar fi făcut ravagii în gospodăriile oamenilor.

Miercuri noaptea a fost împușcat în localitatea Arefu un urs de 180 de kilograme, în baza unei autorizații de vânătoare. Vânătorii l-au prins când acesta era pe cale să dea atacul într-o gospodărie.

“Deocamdată am reuşit să eliminăm doar unul, pe cel de la Căpăţâneni, Arefu. Era cel care făcea pagube în zonă pentru că oamenii noştri l-au urmărit şi l-au prins chiar când era pe cale să intre din nou într-o gospodărie, la un coteţ de animale. Mai avem aprobată recoltarea unui exemplar la Berevoești – Aninoasa. E ursul care a atacat un pădurar. Același urs ar fi mâncat săptămâna trecută 3 porci, 2 capre și un câine, chiar din curtea unui pădurar. Pe acest urs îl căutăm. Noi am cerut aprobare pentru recoltarea de urgenţă a 7 exemplare dar, deocamdată, am primit doar pentru cele două. Aşteptăm să vedem ce ne mai transmite ministerul. Dar ne-ar mai trebui minim 4-5 aprobări, pentru că mai sunt exemplare periculoase” ne-a declarat Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș.

În Argeș ar trebui să fie 280 de urși, în schimb conform datelor oficiale, trăiesc peste 1.100. Urșii s-au înmulțit semnificativ după ce în urmă cu câțiva ani a fost interzisă vânătoarea acestora.

În acest an, Direcția Silvică Argeș a primit autorizație de recoltare pentru 4 urși. Au fost împușcați până în prezent doar trei: doi în Arefu și unul în zona Corbi – Nucșoara. Urmează să fie împușcat și ursul care a creat mai multe probleme în zona Berevoești.

Foto: descriptiv.