Pe autostrada A10 Sebeș-Turda un șofer oprit de polițiști a intrat peste agenți în autospecială, să își ia actele înapoi.

Incidentul a avut loc sâmbătă, pe autostrada A10, în județul Alba, cu un șofer din județul Argeș.

Bărbatul, în vârsta de 39 de ani, a fost surprins, în jurul orei 16:00, în timp ce conducea folosind în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i obliga pe ceilalți șoferi să elibereze banda de circulație.

Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, l-au oprit pe argeșean într-o parcare, pentru a efectua verificări. Însă, la un moment dat, șoferul a ieșit din mașina sa și a devenit agresiv, inclusiv cu polițiștii, peste care a intrat în autospecială, cu scopul de a-și recupera permisul de conducere, au declarat polițiștii.

Întâmplarea a fost filmată de martori și a ajuns în virală.

După ieșirea șoferului, agentul care se afla la volan a închis ușa mașinii și a plecat în viteză.

Șoferul a fost amendat cu 9.600 de lei și i-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 60 de zile.

,,Acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service.

Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.
Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare”, a transmis IPJ Alba.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia va fi sesizat pentru a fi făcute cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Oamenii legii spun că vor fi efectuate verificări și în ceea ce privește modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către polițiștii care l-au oprit pe bărbat.

 

 

Sursa: Realitatea de Arges