Un grup de pescari a populat cu pește apele din Argeș

Un grup de pescari sportivi a strâns bani pentru a popula cu pește apele din Argeș. La sfârșitul lunii octombrie, pescarii din grupul „A.C.S Pescari argeșeni” au populat Barajul Budeasa cu 900 kg de pește.

Pasiunea pentru pescuit i-a determinat pe membrii unui grup de pescari să demareze campania intitulată „Pește pentru argeșeni”. La acțiune au luat parte mai multe persoane. Fiecare a donat cât a putut pentru ca peștele din apele Argeșului să nu dispară. Peste 200 de pescari au donat, pe parcursul a câtorva luni, suma de 8.600 lei. Cu banii strânși, pescarii au cumpărat 700 kg de puiet de peşte. Văzând acțiunea benevolă a oamenilor, administratorul fermei piscicole, de unde a fost cumpărat peștele, a făcut și el o donație de 200 de kg de puiet. Din cele 900 de kg de pește strâns pentru populări, circa 800 de kg a fost crap, iar restul caras.

Popularea a avut loc pe parcursul a două zile, la sfârșitul lunii octombrie, în prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Argeş, care au supervizat acţiunea. Campania grupului de pescari a determinat și pe membrii Asociației să facă mai multe populări cu pește în județ.

Iar acțiunea ar putea continua și anul viitor. Pescarii argeșeni doresc să demareze o nouă campanie de strângere de fonduri pentru a popula şi celelalte lacuri de acumulare din jurul Piteştiului.