Turist epuizat după ce a încercat să parcurgă un traseu montan, lung și dificil, într-o singură zi. Și-a testat limitele încercând să meargă de la Bâlea Lac pe Vârful Moldoveanu și să se întoarcă, în aceeași zi deși traseul este unul de 2 zile.

Patrula de salvamontiști de la Cota 2000 a fost solicitată să intervină, duminică, pe creasta munților Făgăraș acolo unde un turist epuizat avea nevoie de ajutor. Acesta se afla cam la două ore de mers de la Cota 2000. Făcea parte dintr-un grup.

Turist epuizat din propria-i vină, este concluzia la care au ajuns salvamontiștii. Omul se ambiționase să parcurgă traseul Bâlea Lac-Vârful Moldoveanu în aceeași, în ciuda faptului că împătimiții muntelui știu că este un traseu care poate fi făcut, fără riscuri, în două zile. Au lăsat mașinile la Bâlea și au pornit în drumeție. Grupul din care făcea parte persoana epuizată a fost condus de salvamontiști la mașini.

Atunci când a sosit apelul referitor la turistul epuizat salvamontiștii interveneau tot pe creasta Făgărașului la un turist care suferise o entorsă. Bărbatul supraponderal nu se mai putea deplasa fără ajutor. Echipele s-au împărțit pentru a putea interveni la ambele cazuri.