Trafic oprit, până în a doua jumătate a lunii februarie, pe DN 57, în zona Berzasca (limita județelor Caraș-Severin – Mehedinți).

Decizia a fost luată de o comisie tehnică formată din proiectant, beneficiar și consultant. Ca urmare a inspecției tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ și nu sunt îndeplinite condițiile pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere, a anunțat DRDP Timișoara.

Săptămâna viitoare versantul va fi escaladat de alpiniști care vor verifica blocurile de stâncă și vor executa lucrări de ranguire.

Acestea vor continua imediat ce condițiile meteorologie vor permite. În etapa următoare, se vor executa și operațiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbușire sau puternic fisurate. 

În zona afectată de căderile de roci de zilele trecute de pe DN 57, la km 65+200 este în curs o lucrare de stabilizare și consolidare a versanților, iar antreprenorul are obligația de a interveni, în regim de urgență, de fiecare dată când se constată o calamitate sau condiții fizice adverse, naturale sau artificiale.

Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiții de siguranță.

Se va circula deviat pe ruta: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă.