Țigani branșați ilegal la energie electrică! Cinci dosare penale

Mai multe familii de rromi din comuna Băiculești au avut parte de o vizită nedorită, joi. Jandarmii, polițiști și reprezentanții CEZ au făcut descinderi pentru depistarea celor care fură energie electrică. Cinci imobile aveau racorduri ilegale.

Țigani branșați ilegal la energie electrică, asta au descoperit echipele de control! Aceștia aveau racorduri făcute direct de la stâlpii de tensiune din stradă, fără a avea contoare care să măsoare consumul. Deși aveau mașini de lux și case cu turnulețe, țiganii nu plăteau energia.

„În această dimineaţă, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş (n.r. I.J.J.) au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia în zona localităţilor Merişani – Băiculeşti, judeţul Argeş. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică, depistarea şi instrumentarea, în teren, a cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum în domeniul energiei electrice (consumuri frauduloase prin sustragere de energie electrică); depistarea persoanelor care sustrag componente ale reţelelor electrice; depistarea persoanelor care folosesc instalaţii clandestine, în scopul racordării la obiectivele sistemelor de distribuţie a energiei electrice; depistarea persoanelor care, prin intervenţii neautorizate, deteriorează, modifică sau blochează funcţionarea echipamentelor de măsurare a consumului de energie electrică; deconectarea şi demontarea branşamentelor racordate ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei.

Au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică.

Au rezultat 5 dosare de constatare a faptelor care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial (Secţia de Poliţie Rurală Bascov) în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate” declara delia Drahgomirescu, purtător de cuvânt al I.J.J. Argeş.

Foto: I.J.J. Argeş