În urma unui control efectuat, poliţiştii au prins trei taximetrişti pirat care făceau curse ilegale. Aceştia transportau,  pe ruta Piteşti-Mioveni,

persoane luate „la ocazie” deşi nu deţin autorizaţie de transport.

Taximetrişti pirat prinşi în timp ce făceau curse ilegale!
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între de 28 şi 59 de ani, toţi din Mioveni, care efectuau transport de persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu un autoturism, fără a deţine autorizaţie taxi.

Cei trei au fost sancționaţi contravențional cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 38/2003, totodată fiind aplicată măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare şi placuţelor cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

Cei trei taximetrişi pirat erau cunoscuţi de oamneii legii. În trecut unul dintre ei a mai fost sancţionat însă după ce a scăpat de amendă şi-a reluat activitatea. Potrivit unei legi adoptate în 2015, persoanele fizice sau juridice care vor efectua, în mod repetat, transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără să respecte regulile de mai sus pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei. Măsura a fost introdusă pentru îndepărtarea acestor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane.