O persoană din Cocu a fost condamnată la 3 ani și opt luni de închisoare cu executare. Prin activitatea sa infracțională, acesta a înlesnit tăierea fără drept a peste 1000 de arbori.

Gabriel Mihai I., de 46 de ani, din Cocu, a fost condamnat, pe 4 ianuarie, la închisoare cu executare. Curtea de Apel Pitești a respins apelul său, după ce procurorii au demonstrat că, prin ajutorul acestuia, au fost tăiați ilegal peste 1000 de arbori, în zona Micești și în localitățile limitrofe.

Bărbatul avea calitatea de tehnician silvic la o societate comercială cu obiect de activitate exploatare forestieră. În acest dosar, prejudiciul a fost calculat la peste 35.000 de lei. Inculpatul a mai fost condamnat, anterior, pentru fapte similare.

Dosarul a fost lucrat de polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Argeș. În urma cercetărilor s-a stabilit că valoarea prejudiciului produs de inculpat este de cel putin 50 de ori mai mare decat prețul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior, la data comiterii faptei.

Instanța l-a condamnat pe acesta la 3 ani și opt luni de închisoare. Bărbatul a fost încarcerat.