Astăzi, 17 iunie 2020, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională, la disciplina Matematică. Au fost sute de absenți de la examen. 

La această probă de examen au înscris 5451 elevi, au fost prezenți 5122 de candidați, iar 329 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de subiecte de rezervă. Nu au fost candidați eliminați, examenul desfășurându-se fără incidente.

 

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Potrivit reglementărilor în vigoare privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.