SONDAJ CURS: MARCEL CIOLACU AR OBTINE 30% INTR-O POSIBILA ALEGERE PREZIDENTIALA

Sondajul CURS arată că într-o posibilă alegeri prezidențiale, Marcel Ciolacu ar obține 30%, iar Nicolae Ciucă se clasează pe locul 2 cu 20%.

Conform sondajului CURS, dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile prezidențiale, premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar obține 30%. Scorul lui Marcel Ciolacu nu este unul surprizător, mai ales că ”în mod tradițional” PSD își duce candidatul până în turul II la prezidențiale fără prea mari probleme.

Surpriza este liderul PNL, Nicolae Ciucă, cel care se află pe locul 2, cu 20%. Clasarea lui Nicolae Ciucă poate părea surprinzătoare, dar dacă ne uităm că liberalii au luat 28% la alegerile locale, iar în țară este o campanie foarte agresivă a PNL prin care este promovat ”Nicolae Ciucă – un ostaș în fruntea țării”, scorul liderului PNL nu mai este atât de surprinzător.

Pe locul 3 se află Mircea Geoană, cu un scor de 17%. Sondajul a surprins parțial și începutul scandalului de plagiat în care este implicat Mircea Geoană. Deocamdată, Mircea Geoană are serioase probleme în a prinde turul II, fără a fi afectat de scandalurile specifice campaniei electorale și de efectele pe care le-ar putea avea cazul de plagiat.

În același sondaj, George Simion, primul candidat anunțat oficial la prezidențiale, se află la 13%, un scor care nu-i permite să viseze la turul II. Un scor la fel de mic are și Elena Lasconi, creditată cu 9%, în timp ce Diana Șoșoacă ar avea 6%.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.