Polițiștii argeșeni au sancționat contravențional doi șoferi de TIR. Unul era sub influența alcoolului, iar altul „păcălea” tahograful – instrumentul care înregistrează timpii de lucru și odihnă ai șoferului.

Un șofer de TIR a fost depistat folosind un dispozitiv ce împiedica înregistrarea timpilor de conducere. Conducătorul auto de 23 de ani din orașul Turceni, județul Gorj, a fost depistat de polițiști pe DN7, pe raza comunei Cotmeana. Prin acest dispozitiv, șoferul putea să stea mai multe ore la volanul camionului, însă tahograful arăta că autovehiculul staționează.

Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 9.000 de lei. A fost aplicată și măsura complementară de imobilizare a autovehiculului pe o durată de 12 ore.

De asemenea, Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au depistat un bărbat de 33 de ani din acelaşi municipiu, care conducea un TIR în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. În urma  testării cu aparatul etilotest a rezultat că șoferul avea o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei. S-a ales și cu dreptul de a conduce suspendat pentru 90 de zile.