Un control de rutină al poliţiştilor din cadrul Poliției Orașului Mioveni a dus la depistarea unui şofer beat criţă, la volan. Bărbatul abia mai putea să stea pe picioare când a fost oprit de oamenii legii.

Descoperirea a fost făcută de agenţii Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei Mioveni. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism, pe bulevardul Dacia din localitate, când a fost tras pe dreapta pentru verificări. Când cel de la volan a lăsat geamul în jos să dea actele la control, oamenii legii şi-au dat seama că şoferul este beat criţă.

Conducătorul auto a suflat în etilotest, stabilindu-se că are o concentraţie de alcool de 1,38 la mie în aerul expirat. Se ştie că de regulă, alcoolemia este dublă ca valoare faţă de concentraţia în aerul expirat, ceea ce înseamnă că bărbatul avea peste 2 la mie alcoolemie. Când să fie dus la spital, bărbatul  a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru  refuzul de recoltare. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.