Sir Bobby Charlton, legenda Angliei și a lui Manchester United, a murit la vârsta de 86 de ani

Sir Bobby Charlton, legenda Angliei și a lui Manchester United, a murit la vârsta de 86 de ani, a anunțat sâmbătă familia sa.

O figură cheie în singurul triumf al Angliei la Cupa Mondială din 1966, Charlton a câștigat 106 selecții pentru țara sa și a marcat 49 de goluri internaționale – ambele recorduri au rămas pentru o perioadă de timp.

De asemenea, a câștigat trei titluri de campion, o Cupa Angliei și o Cupă Europeană în timpul unei cariere de 17 ani la United, după ce a supraviețuit în mod miraculos teribilului dezastru aerian de la Munchen din 1958.

Este considerat cel mai mare fotbalist englez din toate timpurile.

Manchester United a precizat într-un comunicat că acesta va fi amintit pentru totdeauna „ca un gigant al jocului”.

„Manchester United este în doliu în urma decesului lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari și mai iubiți jucători din istoria clubului nostru.

„Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de oameni, nu doar în Manchester sau în Marea Britanie, ci oriunde se joacă fotbal în întreaga lume.

„A fost admirat atât pentru spiritul său sportiv și integritatea sa, cât și pentru calitățile sale excepționale de fotbalist; Sir Bobby va fi mereu amintit ca un gigant al jocului.

Absolvent al Academiei noastre de tineret, Sir Bobby a jucat 758 de meciuri și a marcat 249 de goluri în cei 17 ani ca jucător al lui Manchester United, câștigând Cupa Europei, trei titluri de campion și Cupa Angliei. Pentru Anglia, a câștigat 106 selecții și a marcat 49 de goluri, câștigând Cupa Mondială din 1966.

„După ce s-a retras, a continuat să servească clubul cu distincție în calitate de director timp de 39 de ani. Recordul său de neegalat de realizări, caracter și servicii va fi gravat pentru totdeauna în istoria lui Manchester United și a fotbalului englez; iar moștenirea sa va continua să trăiască prin activitatea de schimbare a vieții a Fundației Sir Bobby Charlton.

„Sincere condoleanțe clubului sunt alături de soția sa Lady Norma, de fiicele și nepoții săi și de toți cei care l-au iubit.

Fostul său coechipier din echipa Angliei și acum ultimul membru supraviețuitor al câștigătorilor din 1966, Sir Geoff Hurst, a declarat: „Nu-l vom uita niciodată și nici tot fotbalul nu-l va uita.

„Un mare coleg și prieten, el va fi regretat de toată țara. Condoleanțe familiei și prietenilor săi din partea lui Geoff și a lui Judith.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.