După ce Viorica Dăncilă și-a depus demisia din funcţia de preşedinte executiv al partidului și Șerban Valeca a demisionat de la conducerea PSD. Președintele PSD Argeș a deţinut la nivel național funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea Muntenia.

Senatorul Șerban Valeca a demisionat de la conducerea PSD, în ședința Comitetului Executiv, de marţi seara , alături de întreaga conducere la nivel naţional, lăsând loc unei conduceri interimare. Şerban Valeca a deţinut funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea Sud Muntenia.

Paul Stănescu a fost numit secretar general interimar al partidului. Alături de Stănescu, în conducerea interimară, au intrat şi preşedinţii organizaţiilor judeţene unde Dăncilă a câştigat alegerile: Olt, Teleorman, Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu.

După înfrângerea din turul II al alegerilor prezidenţiale, Şerban Valeca, a declarat luni că partidul a fost „contaminat” la centru de persoane fără experienţă care au intrat „pe uşa din dos” în structurile de conducere şi au „perturbat” echipa de campanie.