Ședință de urgență la PNL. Cu ce pachet de măsuri ar putea merge ministrul Finanțelor la Bruxelles

Este ședință de urgență la PNL, după coaliția de aseară. Liberalii și social-democrații nu se pot pune de acord pe noile taxe pentru români, cu doar câteva zile înainte ca ministrul de Finanțe să meargă să le prezinte la Bruxelles. Iar acum, Sorin Grindeanu aruncă bomba: PSD ar vrea supraimpozitarea profiturilor bancare. 

Se discuta despre taxe noi atat pentru companii, cat si pentru populatie. Vorbim de acea taxa pe cladirile de lux, o taxa pe masinile de lux, dar si eliminarea facilitatilor fiscale din IT, Constructii sau agricultura.

Acestea sunt insa doar cateva dintre masurile care sunt analizate de ceva timp in Coalitie. Pana acum nu s-au pus la punct toatre detaliile despre modul in care acestea vor fi implementate.

NOILE TAXE, NEGOCIATE LA SÂNGE ÎN COALIȚIE
 -» noile măsuri fiscale
-0,3 % pentru clădiri rezidențiale (săgeată în sus) 500.000 euro
-0,3% mașini (săgeată în sus) 75.000 euro
-15% pentru sume scoase din țară
-1% companii cu venituri (sageată în sus) 100 milioane euro
-eliminarea facilităților fiscale (IT, construcții, agricultură)

-» noile măsuri de austeritate
-eliminarea posturilor vacante
-reducerea numărului de funcții de conducere
-comasarea sau regionalizarea unor instituții

SURSA: Realitatea PLUS 

Se discuta si despre o noua masura, impozitarea pe profit a bancilor, astfel incat si banicile sa contribuie mai mult la bugetuld e stat in perioada urmatoare.

„Sustin impozitarea multinationalelor pe cifra de afaceri, cresterea impozitului pe transferul profitului in afara tarii. Nu stiu daca nu trebuie calculat daca si la noi ar fi bine sa aplicam ce au facut italienii acum doua saptamani, adica impozit pe profitul bancilor. Sigur ca o sa iasa Isarescu sa ne spuna ca nu e bine, dar eu zic ca trebuie sa ne uitam”, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD și ministru al Transporturilor.

Abia dupa ce se va ajunge la un consens in Coalitie, aceste masuri vor fi prezentate de Ministrul Finantelor.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.