S-a amânat concursul pentru funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, pe site-ul Poliţiei Române. Proba interviului ar fi trebuit să fie susţinută miercuri de candidaţi.

Fucţia de şef al poliţiştilor argeşeni este vacantă de mai bine de un an, timp în care a fost deţinută cu împuternicire şi ulterior cu delegaţie. În luna iulie, Ministrul de Interne Carmen Dan l-a împuternicit pe Tudorel Pieleanu, fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, în funcţia de şef al IPJ Argeş. Întâmplător, sau nu, în trecut cei doi au fost asociaţi într-o societate.

După aproximativ o lună, funcţia a fost scoasă la concurs. S-au înscris doi cadidaţi:comisarul şef Tudorel Pieleanu, şi adjunctul său, comisarul şef Gabriel Gherghe. Concursul ar fi trebuit să aibă loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române din Str. Mihai Vodă nr. 4 – 6, Sectorul 5, Bucureşti la data de 12.09.2018. Candidaţii aveau de susţinut proba unică de selecţie, şi anume, un interviu structurat pe subiecte profesionale.

S-a amânat concursul, este vestea transmisă de Poliţia Română, luni după-amiază.  „În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului şi ale Ordinului M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, ambele cu modificările şi completările ulterioare;

Cu data prezentului anunţ, din motive obiective, se amână data susţinerii probei interviu pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiei de şef al inspectoratului de poliţie judeţean I la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, prevăzută la poziţia 1 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă, pentru data de 17.09.2018”, spune anunţul oficial.