Provocare lansată către tinerii argeşeni. Graffiti pe zidul Grădinii de Vară din Piteşti

O provocare a fost lansată către toţi tinerii argeşeni, iubitori de graffiti. Au prilejul să deseneze pe zidul Grădinii de Vară, din Piteşti, fără să fie amendaţi. 

Provocarea a fost lasată de Consiliul Judeţean Argeş, amatorilor de graffiti din Argeș. Astfel, tinerii argeșeni, talentați în arta desenului stradal și graffiti, vor avea oportunitatea să se exprime creativ pe baza unei teme predefinite.

Pentru acest lucru, toți cei pasionați de această artă urbană, sunt aşteptaţi sâmbătă, 14 iulie 2018, de la ora 12.00, în spatele Bibliotecii Județene Argeș. Aici, pe gardul de la intrarea principală Grădinii de Vară, tinerii își vor putea reprezenta propriile viziuni legate de „Centenarul Primului Război și al Marii Uniri” – aceasta fiind de fapt tema desenelor.

Iniţiativa are ca scop atragerea și implicarea tinerilor într-un proiect cultural urban prin care aceștia să își poată exprima viziunea asupra unuia dintre cele mai importante momente din istoria României.

Potrivit legii 554/2003, articolul 1: „Înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe faţadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice şi de arhitectură sau pe orice alt tip de construcţii a inscripţiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, sprayuri şi alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenţie şi se sancţioneaza cu amendă de la 500 lei la 2500 lei”.