Primarul Ionică, pe bicicletă la serviciu! Se închide circulaţia pe o stradă din Piteşti

Sâmbătă, pentru a marca Săptămâna Mobilităţii Europene, o stradă din Piteşti va fi închisă. Primarul Ionică şi viceprimarii vor merge pe bicicletă la serviciu, vineri. Angajaţii sunt sfătuiţi să se deplaseze cu autobuzul.

Primarul Ionică, pe bicicletă, la serviciu, vineri. Asta e decizia pe care a luat-o edilul pentru a marca cea de a XVII ediţie a Săptămânii Mobilității Europene. Nu doar primarul va folosi acest mijloc de transport, pentru a ajunge la birou, ci şi viceprimarii: Sorin Apostolicea şi Laurenţiu Zidaru. Angajaţilor li s-a dat posibilitatea de a alege între: bicicletă, mersul pe jos sau deplasarea la serviciu cu transportul în comună.

Primăria Municipiului Pitești participă, în perioada 16-22 septembrie la cea de-a XVII-a ediție a Săptămânii Mobilității Europene. Tema din acest an, “Combină și deplasează-te”, promovează soluțiile de mobilitate partajată, mai exact, invită oamenii să combine modalități diverse pentru a ajunge la destinație. Există ca modalitate şi transportul public urban sau deplasarea spre și de la serviciu a mai multor angajați care locuiesc în aceeași zonă cu același mijloc de transport sau folosirea mijloacelor de deplasare nepoluante.

Pentru a marca acest eveniment Primăria municipiului Pitești va restricționa traficul auto pe una dintre străzile din Pitești. Astfel, sâmbătă, 22 septembrie, în intervalul orar 9,30,-12,30 circulația auto pe strada Costache Negri, tronsonul dintre zona Târgul din Vale și Parcarea Bowling va fi restricționată astfel:

Dinspre zona Podul Viilor spre Târgul din Vale : Pasarelă Podul Viilor – Costache Negri – Podul de cale ferată ( str. Ghe. Șincai intersecție cu str. Sf. Vineri) – Ghe. Șincai – sens giratoriu Târgul din Vale – str. Târgul din Vale ;

Dinspre Târgul din Vale spre zona Podul Viilor : Str. Târgul din Vale – sens giratoriu Târgul din Vale – Ghe. Șincai – sens giratoriu Costache Negri.