Preotul piteștean acuzat de tentativă de omor este în continuare în arest la domiciliu. Tribunalul Argeș i-a prelungit ieri, 4 noiembrie, măsura arestului cu încă 30 de zile.

Preotul Ion-Ștefan T.  se va afla în arest la domiciliu până la data de 6 decembrie. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind, deja, contestată de inculpat. Curtea de Apel Pitești urmează să dea decizia finală în acest dosar.

„În baza art.222 alin.2 şi 7 C.pr.pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. În temeiul art.222 alin.2 rap. la art.218 şi art.202 alin.1, 3 şi 4 lit. d C.pr.pen. dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07.11.2019 şi până la data de 06.12.2019 inclusiv, privind inculpatul T. ION-ŞTEFAN. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea minutei. Pronunţată în camera de consiliu la data de 04.11.2019 la Tribunalul Argeş – Secţia Penală”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Argeș.

Ion-Ștefan T., de 42 de ani, este acuzat de polițiști că ar fi lovit, pe 1 octombrie, în urma unui conflict spontan, în mod intenționat, cu mașina un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Momentul impactului a fost surprins și pe camerele video din zona (mai multe detalii aici).

Pe imaginile video surprinse în momentul producerii accidentului de pe Calea București, din Pitești, se observă cum un șofer frânează brusc lăsând să treacă pe trecere un bărbat. Acesta din urmă se pare că îl jignește pe conducătorul auto. Conflictul se aprinde, iar șoferul își pierde cumpătul și îl lovește intenționat cu mașina pe pieton.