Primăria Piteşti organizează Simfonia Lalelelor 2019, aflată la cea de 42-a ediţie. O delegaţie olandeză a fost primită de şefii administraţiei locale pentru a fi puse la punct detaliile legate de construirea carelor alegorice.

Pregătiri pentru Simfonia Lalelelor 2019! Carele alegorice, principala atracţie! Continuând o colaborare de peste 12 ani, delegația Primăriei Municipiului Pitești, a dat curs invitației partenerilor olandezi de a stabili, împreună cu membrii fundațiilor Tynaarlo – Pitești și Bloemen Corso Eelde, tematica și detaliile necesare pentru realizarea carelor alegorice, acestea reprezentând principala atracție a festivalului Simfonia Lalelelor.

La discuții au luat parte, alături de președinții celor două fundații olandeze – Harm Katoele și Jacqueline Haijkens, arhitecții și designerii florali Johan Wolfard, Jan și Jitske Liest, constructorul Marc Land și membrii delegației piteștene.

Voluntarii olandezi din cadrul celor două fundații partenere își vor oferi, și în acest an, experiența și sprijinul la realizarea carelor alegorice. Acestea se vor alătura echipelor Primăriei Municipiului Pitești și Inspectoratului Școlar Județean, temele alese fiind „Grădina veselă”, „Petrecere” și „Explozie florală”.

Simfonia Lalelelor 2019, ediția a 42-a, se va desfășura în acest an în perioada 12-14 aprilie. Manifestarea de tradiție a Piteștiului va avea loc în Piața Vasile Milea și la Complexul Expozițional „Casa Cărții”.

Pentru comercianţii de flori care vor participa la eveniment, taxa de ocupare a domeniului public în zona centrală a Piteștiului va fi de 12 lei mp pe zi. În schimb, pentru cei care vor vinde alte produse taxa va fi de 36 lei mp pe zi.

Cu ocazia Simfoniei Lalelelor, peste 180.000 de bulbi de lalele au fost plantaţi în oraș încă din toamna anului trecut.