Pompierul argeșean care a salvat un câine, prezent la paradă, la Arcul de Triumf

Pompierul Mugurel Costache a devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte un câine surprins de un incendiu. Acum doi ani, prin gestul său, de a salva un câine de la moarte, făcându-i manevre de resuscitare, Mugurel a făcut mândră o țară întreagă. Fapta sa a devenit cunoscută în întreaga lume.

Pompierul argeșean va face parte, de 1 decembrie, din cei câteva sute de pompieri cu tehnică specială care vor defila în faţa românilor, la Arcul de Triumf, alături de celelalte structuri de forţă ale ţării.

„Colegul nostru, Mugurel Costache, un român adevărat, va participa la parada de mâine din București, la Arcul de Triumf. Acum doi ani, prin gestul său, acela de a salva un câine de la moarte, făcându-i manevre de resuscitare, Mugurel a făcut mândră o țară întreagă, iar fapta sa a fost apreciată în întreaga lume”, au precizat reprezentanții ISU Argeș.

În urmă cu doi ani, în cartierul piteștean Războieni a izbucnit un incendiu puternic. Pompierii au găsit în interiorul unui apartament un bărbat intoxicat cu fum. În locuință se afla și animalul de companie al acestuia care a fost găsit inconștient.

Văzând pericolul în care se afla cățelul, pompierul Mugurel Costache a încercat să readucă patrupedul la viață făcându-i masaj cardiac și respirație gură la gură.

„Când am ajuns acolo incendiul se manifesta foarte puternic, flăcările ieşeau pe geam. Ni s-a spus că în casă este o persoană, o victimă. Am găsit victima, dar şi un căţeluş care era pitit sub o plapumă din cauza incendiului. L-am scos, l-am dus afară, l-am aşezat şi m-am apucat să-i fac respiraţie gură la gură. Nu m-am mai confruntat cu o situaţie ca aceasta, dar am zis că trebuie să duc până la capăt misiunea să-l salvez. Singura salvare, eu eram!”, a precizat Mugurel Costache, aducându-și aminte de gestul său, care a fost apreciat în întreaga lume.

Poze: ISU Argeș