O acțiune a fost organizată de Poliția Locală Pitești la sfârșitul săptămânii, vizând comportamentul fumătorilor. Localii au pus când rău celor care nu respectă normele elementare. Au fost amendați cei surprinși că aruncau chiștoacele pe stradă, dar și cei care fumau în locuri nepermise.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Publică – Biroul Ordine Publică, au acționeat în Pitești pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Oamenii legii au depsitat în cartierele Războieni și Exercițiu, 12 persoane, cu preponderență tineri, precum și 3 minori, care fumau în spații publice închise (scări de bloc) sau în locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, polițiștii locali au aplicat un număr de 7 sancțiuni contravenționale persoanelor care au fost surprinse că aruncau pe domeniul public resturi provenite de la țigări (chiștoace sau resturi de ambalaje alimentare).

Sancțiunile contravenționale cuprind valori de la 100 la 500 pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice, încadrarea este de la 5000 la 15000lei, precum și suspendarea sau închiderea unității.

Polițiștii locali desfășoară zilnic activități precum cele expuse mai sus, prin autosesizare, prin sesizări primite din partea cetățenilor, precum și prin intermediul sistemului de monitorizare video amplasat în diverse locații de pe raza Municipiului Pitești (parcuri, locuri de joacă și de agrement, zona centrală pietonală sau alte zone).